Η ματαίωση του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο εξωτερικό

Η ματαίωση του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο εξωτερικό

Προς Υπουργό:

- Εξωτερικών

Απαράδεκτη είναι για τα Ελληνικά δεδομένα η ενέργεια του Υπουργείου Εξωτερικών, να προχωρήσει στην ματαίωση του Εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου στο εξωτερικό. Την στιγμή που η ενίσχυση του φρονήματος και του κύρους της χώρας μας είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική, το αρμόδιο Υπουργείο με μια λιτή και πρωτοφανή συνάμα εγκύκλιο ακυρώνει τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στις Ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία ανά την υφήλιο, με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία.

Ο εορτασμός της Εθνικής μας εορτής στις πρεσβείες και τα προξενεία του εξωτερικού έχουν έντονο συμβολικό χαρακτήρα για την παρουσία της χώρας μας διεθνώς. Ακόμη με την ευκαιρία των εκδηλώσεων αυτών, δίνεται η ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων των διαφόρων παροικιών, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, ενώ αποτελούν και μία πολύ καλή ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία. Το μόνο, λοιπόν, που καταφέρνει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, με την ακύρωση αυτού του εορτασμού, είναι την δημιουργία αρνητικών σχολίων για την χώρα μας.

 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

- Προτίθεται να επανεξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο την απολύτως λανθασμένη απόφαση του σχετικά με την   κατάργηση του Εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στο εξωτερικό;